Waar gaat u skiën?
Boek uw skimateriaal online!
Geniet van een korting
van -10 tot -50%
Aanbod voor gezinnen!
5% extra korting vanaf 4 packs.
Huurdata :
Bij de volgende stap kunt u voortaan voor iedere skiër verschillende huurdata kiezen. Het materiaal kunt u de dag ervoor ophalen. 7e dag gratis, op aanvraag in de winkel.
Hoogte
960-2069 m
Alpineskiën
185 Km
Noords skiën
130 Km
Skiliften
84
Skipistes
31594711

Skiverhuur Les Saisies

Les Saisies, een wintersportplaats tussen de Haute Savoie en de Savoie, is de passage tussen de vallei van Beaufortain, ook wel Frans Tirol genoemd, en de Val d’Arly. Les Saisies is tot stand gekomen dankzij de Oostenrijker Erwin Eckl die vanaf 1935 in het dorp gevestigd was. Deze meneer Eckl kon in de toekomst kijken, want hij zei: hier, op deze alpenweiden van de pas van Les Saisies, op deze bergen vol koeien, kun je er niet omheen: op een goede dag zullen er mensen zijn die hier een wintersportplaats bouwen waar het goed toeven is!. De wintersportplaats Les Saisies, tussen 1150 m en 2000 m hoogte, past in de lijn van het skigebied Diamant, ofwel, meer dan 185 km aan aangegeven pistes. Les Saisies ligt tegenover de Mont Blanc op de zuidelijke helling van de pas en profiteert tegelijkertijd van een uitstekende sneeuwlaag én van veel zonneschijn: alle skiërs zullen er enthousiast over zijn. Middenin een beschermd gebied werd de Olympische wintersportplaats gestimuleerd dankzij de 16e Olympische winterspelen van Albertville in 1992. De onderdelen langlaufen en biathlon vonden er toen plaats. De wintersportplaats Les Saisies zou niet zijn geweest wat ze tegenwoordig is zonder Franck Piccard, geboren in de streek en plaatselijk Olympisch kampioen, hij bracht de gouden, zilveren en bronzen medaille mee. Hij won ze op de onderdelen reuzenslalom en afdalingen op de Olympische Spelen van Calgary in 1988 en van Albertville in 1992. Les Saisies, dat is voor alles het mooiste langlaufgebied van de Alpen. De wintersportplaats biedt tal van sportactiviteiten die anders dan anders zijn: nachtelijke tochten op sneeuwscooters, karten op ijs, vliegdoop of routes rondom de Mont Blanc in een vliegtuig of helikopter, gletsjerskiën... Voor bezetenen van geschiedenis en kunst, volgen hier enkele zaken die u niet mag missen: Ecomuseum van Hautluce, bezoek van de barokkerk Saint-Jacques d’Assyrie, geklasseerd als Historisch Monument in Hauteluce, romaanse kapel en fresco uit de 15e eeuw in Belleville.
U wilt uw ski's huren in Les Saisies, ontdek dan onze andere skigebieden in Beaufortain : skioord Arêches Beaufort, skioord Arêches-Beaufort, skioord Crest Voland, skioord Notre Dame de Bellecombe. Tot ziens op de pistes.
In dit skigebied,
Skiset helpt u bij het maken van de juiste keuze:
met een speciale scanner maken we een 3D-voetscan!
Niet alleen de schoenmaat is van belang, tijdens de voetanalyse die slechts 5 seconden duurt, wordt gekeken naar lengte, breedte, volume en voetboog.
Skiset Scanfeet
De winkels in het skioord
MMV Chalets des cimes
MMV Chalets des cimes
Area : --
Adres : --
Piccard Sports Centre Station
Piccard Sports Centre Station
Area : --
Adres : Centre Station - 170 av. des Jeux Olympiques
Piccard Sports La Foret
Piccard Sports La Foret
Area : --
Adres : Forêt - Route du Mont Bisanne
Piccard Sports Le Hameau
Piccard Sports Le Hameau
Area : --
Adres : Route du Mont Bisanne
Surf Shop
Surf Shop
Area : --
Adres : Centre Station Avenue des Jeux Olympiques